Пам'ятка бійцю

Меню

Пошук

Вітаю Вас, Гость · RSS 26.09.2017, 00:28

Головна » 2014 » Травень » 19 » Захист продуктів харчування в умовах радіоактивного забруднення
15:28
Захист продуктів харчування в умовах радіоактивного забруднення

В рамках програми соціально-психологічної підтримки людей літнього віку «Наша старість тільки в радість» було проведено лекційне заняття «Захист продуктів харчування в умовах радіоактивного забруднення». Учасники програми обговорювали важливі питання  обробки продуктів рослинництва. А саме, що при  радіоактивному забрудненні основна особливість підготовки продуктів рослинництва безпосередньо до використання або для подальшої переробки полягає у застосуванні нескладних заходів первинної дезактивації і технологічної обробки. Це такі загальноприйняті способи, як миття у проточній воді овочів і фруктів, очищення овочів, картоплі, зрізання головок коренеплодів, зривання верхніх листків капусти та інше. Ці заходи знижують радіоактивне забруднення продуктів у 2 —10 і більше разів.

Соціальний педагог Оксана Миколаївна всім присутнім нагадала що для створення безпеки проживання населення в умовах радіо­активного забруднення території при постійному вживанні в їжу місцевих продуктів харчування необхідно дотримуватися низки простих правил, їх дотримання і своєчасне здійснення виключає накопичення радіонуклідів вище встановлених норм у вирощених сільськогосподарських продуктах і вироблених продуктах тваринництва. 

Переглядів: 379 | Додав: spcenter | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Соцiально-психологiчний центр © 2017 Хостинг від uCoz